ETDK

ETDK - Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia

        Az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia minden év decemberében kerül megszervezésre az NMD által. Ez a program azon diákok felé irányul, akik felsőoktatási intézményekben tanulnak.

   A program célja minél több, a felsőoktatásban tanuló, diákság motiválása, hogy az általuk választott szakterületen kutassanak, fejlődjenek. A tanulmányozás, kutatás által minden egyén fejlesztheti tudását, nemcsak elméleti, hanem főleg gyakorlati téren is. Továbbá fő célunk, hogy az egyetemistákat hozzásegítsük széleskörű fejlődésükhöz, hogy ne okozzon nehézségeket a későbbiekben az egyetemek által kevésbé biztosított gyakorlatok hiánya.

   A diákok által készített tudományos dolgozat bemutatására 10 perc áll rendelkezésre. A zsűri a következő 5 percben kérdéseket tesz fel, valamint kifejezi véleményét, hozzáfűzését a kidolgozott tudományos munkával kapcsolatban. A dolgozatokat egy 5 tagú zsűri bírálja el magadott pontszámok alapján. A dolgozatok 3 témakört érinthetnek: környezetvédelem, agrártudomány és közgazdaságtan. Eszerint lesznek elbírálva is.

   Nincs is más dolgod, mint figyelni a plakátokat, honlapokat, hogy az adott évben mikor kerülnek megrendezésre, és elővenni azt a rég megírt dolgozatot, amire azt mondta a kedvenc tanárod, hogy na, ez igen, és benevezni vele. Vagy megírni azt a dolgozatot, amit mindig is szerettél volna.

    Mindenképpen megéri részt venni rajta, mert azon túl, hogy jól mutat az önéletrajzodban (és a tanárok is értékelik majd, hogy mást is csinálsz), gyakorlod, hogyan kell mások előtt összefüggően és értelmesen beszélni, hogyan kell eladni magadat. Ha pedig díjazott leszel, az külön öröm, meglátod. Az ETDK alkalmával találkozhatsz a szakterületeden kutató más diákokkal, érdekes tapasztalatokat szerezhetsz mások munkájáról, megismerkedhetsz hasonló érdeklődésű egyetemistákkal, valamint különböző előadásokat hallgathatsz.

Keress
Eseménynaptár
2018 Mar
H K Sz CS P SZ V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Mai programok:
Levelezőlisták
Felíratkozom
Echipamente barmixer